LIDUINA-

R.K.

Het schild naast de hoofdingang van de Liduina Basiliek

BASILIEK

KERK

Hier plaatje

Scherm:

Devotionalia van de Liduinabasiliek

Onderstaande artikelen zijn verkrijgbaar tijdens de dagen dat de basiliek opengesteld is voor bezichtiging. De tijden voor bezichtiging kunt u hier vinden. Voor bestellingen en nadere informatie kunt u een e-mail sturen naar liduinabasiliek@hotmail.com of bellen naar (010) 426 82 28.

Bidprentjes

Er zijn 12 verschillende prentjes, uitgave ca. 2000, met details van de Liduinaramen, met Liduinabeelden en andere beelden in de basiliek. Alle bidprentjes zijn op de achterzijde voorzien van een gebed tot de H. Liduina.

Bidprentje

Liduinaprentjes

Er is een keuze uit diverse oudere en nieuwere prentjes met afbeeldingen van Liduina. Eén daarvan is engelstalig.

Oud-prentje

Liduinakaarten

Een serie van 16 Liduinakaarten met gebed, uitgebracht in 2015.

Liduinakaart

Prentbriefkaarten

Er zijn in kleur twee verschillende prentbriefkaarten met kleine afbeeldingen van exterieur en interieur van de basiliek. In zwart/wit is er een prentbriefkaart van het zilveren beeld van Liduina dat in de Liduinakapel staat.

Liduina Basiliek Schiedam

Medaille

Kleine draagmedaille met afbeelding van Liduina met kelk, kruis en hostie. Randschrift: 'Heilige Liduina bid voor ons'. Diameter 19 mm.

Medaille

Beeldje

Dit in zwaar tin uitgevoerde beeldje is een exacte kopie van het Liduinabeeld dat in de Liduinakapel van de basiliek staat. Hoogte 14 cm.

Beeldje

Rozenkransen

Er zijn rozenkransen in diverse uitvoeringen.

Rozenkrans

Fotoset Dunselman panelen

Fotoset van de 8 schilderijen die J. Dunselman in de jaren 1898 - 1902 maakte van belangrijke gebeurtenissen uit het leven van de H. Liduina. Met toelichting. De schilderijen hangen in de kruisbeuken van de basiliek.

Dunselman-paneel

Beelden van Liduina

Boek 'Beelden van Liduina, Heilige van Schiedam'. Roel Bosch, Martin Damen, Ria Janse, Nelly Moerman, Herman Noordegraaf, Ruud Poels en mgr. P.M. Vismans geven elk een eigen bijdrage en/of visie over het leven en de verering van de H. Liduina. Tweede herziene en uitgebreide druk, 2015. 148 pagina's, 94 afbeeldingen in kleur.

Beelden van Liduina

Een bovenaardse vrouw

Boek 'Een bovenaardse vrouw'. Hierin twee bijdragen: 'Zes eeuwen verering van Liduina van Schiedam' door Charles Kaspers en 'Het leven van de Heilige Maagd Liduina' door Thomas van Kempen, een recente vertaling door Rijcklof Hofman. 168 pagina's. Met afbeeldingen. Uitgave 2014.

Een bovenaardse vrouw

Liduina Basiliek Schiedam

Boek 'Liduina Basiliek Schiedam'. Auteur: Eric Vercruysse. 80 pagina's. 88 kleurenafbeeldingen. Uitgave 2006.

Liduina Basiliek Schiedam